טיפול רגשי בעזרת כלבים-  הקשר בין בני אדם לבעלי חיים הינו עתיק יומין ותרומתם של בעלי החיים לאדם באה לידי ביטוי בתחומים רבים לאורכה של ההיסטוריה, כבר מתהליכי הביות הראשונים. החל משנות ה-60 של המאה ה-20 התפתחו התערבויות טיפוליות המשלבות בעלי חיים, מתוך הבנה, כי בעל החיים נותן לאדם תחושה של קבלה ללא תנאי, תמיכה חברתית ורגשית וכי לנוכחותו בסביבת האדם יש השפעה מיטיבה על בריאותו הפיזית, הנפשית, הרגשית והחברתית. נוכחות הכלב בטיפול משרה אוירה נעימה ומאפשרת. המטופל יכול להשליך את עולמו הפנימי על הכלב לקבל תגובה ללא שיפוטיות וביקורתית. באמצעות טכניקות הרפיה יחד עם הכלב, נוכל להפיג חששות ומתחים. בהקניית ידע כלבני עיוני ותרגול מעשי ובעזרת תגובתו המיידית של הכלב לפעולה, נוכל יחד לשפר ויסות רגשי, לעבוד על חוויית התסכול לצד פיתוח תחושת מסוגלות, ביטחון וערך עצמי ותפקודים ניהוליים כמו תכנון, גמישות מחשבתית, יכולת הנעה עצמית ועוד.

פחד מכלבים– אם הפחד מכלב משתק, גורם להימנעות (לא הולכים לחבר שיש לו כלב) ומשפיע על אורח החיים (התנגדויות, מחשבות טורדניות ועוד), יש מה לעשות. במפגשים נלמד מהו הפחד ולמה הוא שם. לפחד יש תפקיד בחיינו אך אנו יכולים לשלוט בתגובות שלנו אליו ולווסת אותו. אנו נלמד על עולם הכלבים, נדע לזהות מה הכלב רוצה לומר לי ומה הוא מרגיש. אנו נחשף לכלבים באופן איטי ומבוקר. כך, בקצב אישי, נלמד להתגבר על הפחד ולנהל אותו. זה לא בהכרח אומר שהכלב יהפוך להיות החבר הכי טוב, אבל אין ספק שלא יהיה לו מקום להשפיע יותר על אורח החיים.  

כישורים חברתיים– היום, יותר מתמיד, אנו מבלים את מירב זמננו מול מסכים והאינטראקציה החברתית חסרה. השרירים החברתיים שלנו מתנוונים, התקשורת הבין אישית נפגעת וכך גם הבנת סיטואציות חברתיות. הדבר עשוי להוביל לתחושות קשות של עלבון, כעס ותסכול. במקרים רבים, אם לא נטפל בתחושות אלה ולא נצבור כלי עבודה להתמודדות עם קשיים חברתיים בזמן, עלולה להתפתח חרדה חברתית. במפגשים נלמד באופן חווייתי ופרקטי איך לזהות את מוקדי הכוחות והעוצמות, לצד הקשיים ונתרגל דרכים של פרשנות אחרת למצבים חברתיים, כזו שתעזור לי להרגיש אחרת ולפעול בהתאם.  בעת הצורך, נוכל להכניס כלב להגברת המוטיבציה לפעולה ולהעלאת הביטחון העצמי והדימוי העצמי.